אוכל
אוכל
ממרחים ורטבים

רוטב יוגורט וחזרת

רוטב רב תכליתי בעל טעם ייחודי

|טבע הריפוי| פורסם19:36
חזרת (צילום: דן-יה שוורץ)
צילום: דן-יה שוורץ

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

רוטב זה מתאים לטבילת ירקות טריים וליציקה על ירקות מבושלים, כמו כרישה, ‏סלק, תפוחי אדמה וגזר. אפשר לדלל אותו במעט מים או חומץ ולהשתמש בו ‏כרוטב לסלט.

המצרכים :

  • ‏2 כפות בצל טחון או מגורר דק‏
  • ‏5-6 כפות חזרת מגוררת (ראו הערה)‏
  • ‏4 כפות חומץ לבן‏
  • ‏1 וחצי כוסות יוגורט 0% שומן‏
  • ‏3 כפות שמיר קצוץ דק‏
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל החומרים. שומרים במקרר. ‏ הערה: ‏ שיטה טובה לגירור חזרת: קולפים 250 גרם שורש חזרת ופורסים בניצב לסיבים. ‏מרסקים בממחה או במעבד מזון יחד עם החומץ יש צורך ב- ¾ כוס פרוסות חזרת ‏כדי לקבל 5- 6 כפות חזרת מגוררת.‏

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il