
3 ממרחים לשבועותלצד הגבינות, חשוב שליד מאפי שבועות המיוחדים יהיו גם כמה ממרחים ומטבלים - שיהיה שפע להשלים את שולחן החג עם כל הלחמים. בכל זאת, שבועות הוא הרי גם חג הקציר והחיטה |
המצרכים :לממרח בטטה:
לממרח ריקוטה:
לממרח גבינת שמנת ועשבים:
אופן ההכנה:1מכינים את ממרח בטטה-גבינת עיזים: מחממים תנור ל-200 מעלות. 2עוטפים את הבטטה בשלמותה בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. אופים כ-45 דקות עד לריכוך מלא. 3אחרי שמצטננת, מרוקנים את הבטטה מהקליפה ומעבירים לקערה. 4מערבבים עם גבינת עיזים, שמן זית ותיבול, מערבבים או טוחנים עד לקבלת המרקם המועדף עליכם. 5מכינים את ממרח הריקוטה: חותכים קטן את חצאי העגבניות, כותשים את שן השום, קוצצים את הבזיליקום ומערבבים היטב עם כל יתר המרכיבים (אם רוצים - אפשר לטחון לקבלת מרקם חלק). 6מכינים את ממרח גבינת השמנת: קוצצים דק את העירית והפטרוזיליה (כמות של כף בערך) ומערבבים היטב עם כל יתר המרכיבים. * את הממרחים אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בכלי אטום. * את ממרח הבטטה אפשר גם להגיש בטמפרטורת חדר. לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוקהמהמם שלה 3 ממרחים לשבועות|צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |