1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומתיזים ספריי שמן. מסדרים את פרוסות החצילים ומתיזים שמן גם מלמעלה. צולים את החצילים 40-60 דקות, עד שהם זהובים ויפים (אין צורך להפוך).
3 בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את השום כמה שניות, שלא יישרף. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
4 מוסיפים את מחית העגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר, אם רוצים.
5 מוציאים את הרוטב מהסיר ומסדרים שכבות שכבות של רוטב וחצילים: מתחילים עם שכבת רוטב, עליה מסדרים שכבה של חצילים, עוד שכבת רוטב וחוזר חלילה. מסיימים עם רוטב (לנו הספיקה הכמות ל-5 שכבות של רוטב ו-3 של חצילים).
6 מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות.
7 מגישים בכל ארוחה מעכשיו ועד שנגמר.
סלט חצילים ברוטב עגבניות | צילום:
ShutterStock AI
** אפשר לערבב את החצילים ברוטב במקום לטרוח על סידור השכבות, אבל אז הכל מתקבל יותר מעוך.
** במקום מחית העגבניות אפשר להשתמש בשימורי עגבניות מרוסקות או קצוצות.