
כרובית שלמה צלויהכרובית שלמה בתנור היא מנה ראשונה שאי אפשר להתעלם ממנה – בטח ובטח כשהיא מלווה בעגבניות, הרבה שיני שום וזיתים, שעברו צלייה ארוכה ביחד איתה. אנחנו רק מפצירים בכם להזדרז, כי הכרוביות לא יישארו פה לנצח |
המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 פורסים על משטח העבודה נייר אלומיניום ועליו נייר אפייה. מניחים במרכז את הכרובית וסביבה עגבניות, שום, זיתים ותימין. מזלפים שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל. סוגרים היטב. 3 צולים את הכרובית כשעה בתנור החם (אם מכינים על המנגל – 30 דקות). אם רוצים להשחים קצת את הכרובית פותחים את הכיסוי וצולים עוד 10 דקות. 4 מגישים עם טחינה, פטרוזיליה קצוצה, צנוברים ומיץ לימון.
כרובית שלמה צלויה | צילום:
יעל קצב
** ממהרים? אפשר לבשל קודם את הכרובית במים רותחים עד לריכוך. לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה בתיאבון!
|