mako
פרסומת

5 סלטים קלים ומעולים שמכינים בפחות מרבע שעה

סלט טוב זה משהו שאנחנו תמיד שמחים בו, בטח אחרי כמה ימים של ארוחות משפחתיות. גם אתם מרגישים שזללתם בחג הזה עד מעבר לגבול היכולת? הנה כמה המלצות - ואל חשש, אנחנו אפילו לא מציעים לכם מנות שדורשות יותר מ-10-15 דקות הכנה

הדר אליאס
mako
פורסם: | עודכן:
סלט פתוש
סלט פתוש | צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים
הקישור הועתק

סלט פתוש

ההבדל העיקרי בין הסלט הזה לסלט ירקות רגיל הוא נוכחות של פיתה קלויה בשמן זית במחבת, שמוסיפה לו וייב מקסים של שחיתות, אבל האמת היא שזה לא הכל. יש בו עוד אלמנטים שהופכים אותו לראוי ביותר להמלצה, כמו בצל ירוק, זעתר וסומאק. מתכון של מיכל וקסמן.

סלט כרוב
סלט כרוב | צילום: יעל קצב, mako אוכל

סלט כרוב

סלט הכרוב הנהדר של יעל קצב, כולל הטיפ שלה לסלט טעים ופריך יותר, בלי שלוליות עצובות של נוזלים בתחתית הקערה. זה כן אומר שיעברו 45 דקות מרגע שתחליטו שבא לכם על סלט כרוב ועד שתוכלו להתחיל לזלול ממנו, אבל העבודה בפועל נותרת פחות מ-10 דקות, וזה מה שחשוב. 

סלט חסה עם רימונים
סלט חסה עם רימונים | צילום: יעל קצב, mako אוכל
פרסומת

סלט חסה עם רימונים

מה הסיכוי שלא נשארו לכם גרגירי רימון מארוחת החג? נמוך מאוד, נכון? אז אין שום סיבה בעולם שלא תיהנו מהתוספת הזאת גם בסלט החסה הקטן שאתם מכינים לעצמכם רגע לפני שהחג נגמר. עוד בקערה: שקדים, פרוסות תפוח ובצל סגול, וכמובן הרוטב. ממנו אנחנו ממליצים להכין כמו כפולה, שיהיה לכם גם לסלט הבא. 

סלט עגבניות שרי
סלט עגבניות שרי | צילום: Marie Sonmez Photography, ShutterStock

סלט עגבניות שרי וזיתים

סלט עגבניות קטן ונחמד, שאנחנו אוהבים לארח איתו אבל גם שמחים מאוד מאוד אם נשאר משהו בקערה אחרי שהאורחים הולכים. עגבניות שרי, בצל ירוק, זיתים וצנוברים, זה כל מה שיש בו (ושמן זית. בלי שום תיבול), וזה בדיוק, אבל בדיוק מה שצריך. 

סלט יווני כמו במסעדה
סלט יווני כמו במסעדה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
פרסומת

סלט יווני

לסיום אנחנו רוצים שוב להזכיר לכם שסלט יווני אולי עולה עשרות רבות מאוד של שקלים בבתי קפה, אבל בבית זול ממש להכין אותו, והאמינו לנו - סביר להניח ששלכם טעים (ובטוח טרי) יותר. 

בתיאבון, שנה טובה