אוכל
אוכל

פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו

מנה קלילה ודלה בקלוריות שכל אחד יכול להכין מכמה מצרכים פשוטים. אז קדימה תנו ביס ותתמסרו לקריספיות

|שומרי משקל| פורסם18:08
פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו (צילום: יוסי רותם, שומרי משקל)
צילום: יוסי רותם, שומרי משקל
Rating:59reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 3 עלי פילו
  • 1 כף שמן זית
  • פראסה (כרישה) קצוצה (רק החלק הלבן)
  • 2 קוביות שום
  • 1 בצל יבש בינוני, קצוץ
  • חבילת בצל ירוק קצוץ
  • סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות
  • 250 גרם גבינה רכה 5% שומן
  • 1 גביע יוגורט 1/2% 1 שומן, 200 מ"ל
  • 3 ביצים
  • כף קמח תופח
  • תערובת עשבי תיבול, לפי הטעם
  • תרסיס שמן
  • 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית, מלבנית חסינת חום.

2במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים את הפראסה והבצלים (ללא החלק הירוק) כ- 5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ואם צריך – מעט מים, ומאדים כ- 5 דקות. מניחים להצטנן.

3בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות, היוגורט והתבלינים.

4מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים.

5מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק.

6יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות.

7מפזרים מלמעלה את הפרמז'ן המגוררת ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il