מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פשטידת גבינות פריכה שגונבת את ההצגה

מכירים את טכניקת עלי הפילו המכווצ'צ'ים להכנת פשטידות? מדובר בדרך הכי כיפית, כמעט ברמת המשחק, להכין פשטידה לשבועות, ואת הקראנץ' של הביס שומעים לקילומטרים. עלי פילו, ביצים, שמנת מתוקה ופטה - ואתם שם

|אוכל טוב, mako| פורסם08:00
פשטידת גבינות פריכה שגונבת את ההצגה (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חבילת פילו שלמה (14 דפים)
  • 3 ביצים
  • מכל אחד של שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
  • מלח
  • פלפל שחור בנדיבות
  • חבילת גבינה פטה (250 גרם)

אופן ההכנה:

>> מתכונים לשבועות

>> מתכונים לעוגות גבינה

1מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את הביצים, השמנת המתוקה, המלח והפלפל שחור לתערובת אחידה.

2משמנים מחבת בקוטר 22 ס"מ שיכולה להיכנס לתנור ומניחים שני עלי פילו בתחתית. שני עלים נוספים שומרים בצד, לכיסוי.

3לוקחים עלה פילו מה-10 שנותרו, טובלים בתערובת השמנת והביצים ומכווצ'צ'ים אותו בידיים. מניחים במחבת. ממשיכים כך עם כל העלים.

>> לבלוג של רותם ליברזון

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

4כשכל עלי הפילו מכווצ'צ'ים במחבת מפוררים עליהם וביניהם את הפטה.

5מניחים את שני דפי הפילו ששמרנו בצד מלמעלה, ומורחים אותם בשאריות תערובת הביצים והשמנת.

6מכניסים את המחבת לתנור ל-30-40 דקות, או עד שהמאפה שחום ופריך. אם רוצים שישחים גם מהצד השני הופכים אותו במחבת וצולים עוד 5 דקות ב-250 מעלות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il