
פשטידת גבינות פריכה שגונבת את ההצגהמכירים את טכניקת עלי הפילו המכווצ'צ'ים להכנת פשטידות? מדובר בדרך הכי כיפית, כמעט ברמת המשחק, להכין פשטידה לשבועות, ואת הקראנץ' של הביס שומעים לקילומטרים. עלי פילו, ביצים, שמנת מתוקה ופטה - ואתם שם![]() צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את הביצים, השמנת המתוקה, המלח והפלפל שחור לתערובת אחידה. 2משמנים מחבת בקוטר 22 ס"מ שיכולה להיכנס לתנור ומניחים שני עלי פילו בתחתית. שני עלים נוספים שומרים בצד, לכיסוי. 3לוקחים עלה פילו מה-10 שנותרו, טובלים בתערובת השמנת והביצים ומכווצ'צ'ים אותו בידיים. מניחים במחבת. ממשיכים כך עם כל העלים. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון 4כשכל עלי הפילו מכווצ'צ'ים במחבת מפוררים עליהם וביניהם את הפטה. 5מניחים את שני דפי הפילו ששמרנו בצד מלמעלה, ומורחים אותם בשאריות תערובת הביצים והשמנת. 6מכניסים את המחבת לתנור ל-30-40 דקות, או עד שהמאפה שחום ופריך. אם רוצים שישחים גם מהצד השני הופכים אותו במחבת וצולים עוד 5 דקות ב-250 מעלות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |