מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פשטידת קישואים

פשטידה אחת ללא גלוטן שמשאירה אתכם קלים ושמחים ולא מתיישבת כמו לבנה בבטן. פשטידת הקישואים שלפניכם עשויה מ-5 מרכיבים בלבד - והיא טעימה וקלילה במיוחד

|mako אוכל| פורסם07:08
פשטידה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

  • 3-4 קישואים או זוקיני
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • גביע יוגורט
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינה מגוררת (קשקבל, גאודה או אמנטל)
  • חופן עשבי תיבול לבחירה (עירית, פטרוזיליה, תימין, נענע, טרגון)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2פורסים דק את הקישואים או הזוקיני (בעזרת סכין, מנדולינה או קולפן ירקות, ואפשר גם בפומפייה). אם מכינים פשטידת קישואים - ממליחים בחצי כפית מלח, מחכים רבע שעה וסוחטים היטב מנוזלים. אם מכינים פשטידת זוקיני אין צורך כי הזוקיני דל בנוזלים מטבעו.

3מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

4משמנים את התבנית ומעבירים אליה את הבלילה (אם רוצים, אפשר לרפד אותה קודם בשתי כפות פירורי לחם - אבל אז המתכון יהיה עם גלוטן).

5אופים כ-30-25 דקות עד שפשטידת הקישואים מתייצבת ומזהיבה יפה.

פשטידת קישואים ויוגורט חתוכהאפשר ביס?|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il