אוכל
אוכל

פשטידת תפוחי אדמה וגבינות

מי שאוהב תפוחי אדמה, ועוד מעוכים, בטח יידע להעריך את הפשטידה הזאת: בתור הבצק שמכיל את המילוי העשיר של הגבינות, מככבת פה שכבה של תפוחי. וזה כבר נושא שיחה בארוחת הערב

|mako| פורסם10:28
Rating:4.881reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לבסיס (תבנית עגולה 24 ס"מ):

  • 4 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים עם הקליפה

לתערובת הגבינות

  • 1 כרישה, פרוסה דק
  • חצי גביע קוטג'
  • 1 כוס גבינה צהובה, מגוררת
  • 1 שמנת לבישול
  • חצי קובייה גבינה בולגרית, מפוררת
  • 2 כפות קמח
  • טימין
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2משמנים תבנית פאי נשלפת עם מעט שמן זית.

3מניחים את תפוחי האדמה המבושלים על התבנית, ובעזרת תחתית של כוס מועכים אותם עד שהם מכסים את תחתית התבנית ואת הצדדים. אפשר להיעזר בכפות הידיים.

4מברישים את תפוחי האדמה במעט שמן זית ומכניסים לתנור ל-15 דקות.

5בקערה מערבבים את מרכיבי תערובת הגבינות עד לקבלת בלילה אחידה.

6מוציאים את תחתית תפוחי האדמה מהתנור בתום האפייה ויוצקים את תערובת הגבינות מעל. מכניסים לתנור לחצי שעה נוספת.

7לאחר שהפשטידה הצטננה מוציאים מהתבנית ומגישים.

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

פשטידת תפוחי אדמה וגבינותפשטידת תפוחי אדמה וגבינות. מועכים וממלאים|צילום: יעל קצב, mako אוכלפשטידת תפוחי אדמה וגבינותפשטידת תפוחי אדמה וגבינות. שילוב של טעמים אהובים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il