אוכל
אוכל

מאפה אישי של פטריות וכרשה

מתכון לפשטידות קטנות שיחזירו לכם את ההתלהבות מפשטידות. רק 15 דקות אפייה

|mako אוכל| פורסם20:18
מאפה אישי של פטריות וכרישה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 220 גרם פטריות מעורבות
  • 100 גרם חמאה
  • 2 שיני שום כתושות
  • כרשה שלמה פרוסה באלכסון, שטופה ומסוננת
  • 200 מ"ל שמנת צמחית (32% או 15%)
  • 3 ביצים
  • 100 גרם גבינת צ'דר מגוררת גס (אפשר גם פרמזן)
  • 2 כפות גדושות פירורי לחם (לא חובה)
  • מלח אטלנטי
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1ממיסים חצי מכמות החמאה במחבת ומאדים את הפטריות שלמות, מוסיפים שום, מלח ופלפל, מאדים עד שהן מתכווצות ומגירות נוזלים. מעבירים לקערה, ומחליפים למחבת נקייה.

2ממיסים את שאר החמאה ומאדים את הכרשה הפרוסה עד שהיא מתרככת (זה עשוי לקחת כעשר דקות ואפילו יותר). מוסיפים את הפטריות, פירורי הלחם, המלח והפלפל, ויוצקים את השמנת פנימה. מערבבים ונותנים לה להתאדות קלות. מסירים מהאש.

3טורפים היטב את הביצים ומערבבים עם התערובת שבמחבת. מוסיפים כשני שליש מהגבינה ומערבבים.

4מחלקים את התערובת לשש תבניות אישיות (או בתבנית קאפקייקס), מהדקים פנימה ומפזרים מעל את שארית הגבינה.

5מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, ואופים כ-15 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il