
פשטידת בצל טבעונית עם מנגולד וחומוסלאט לאט אנחנו מגלים עוד ועוד מאכלים שהגרסה הטבעונית אינה גורעת מהם, ולעיתים, תראו מה זה, אפילו עושה איתם חסד. לאחרונה גילינו את חדוות הפשטידות הטבעוניות - ומה נאמר, יש משהו בעניין הזה של היעדר הביצים![]() צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מבעוד מועד משרים את החומוס בהרבה מים ל-6 שעות לפחות, ואז מבשלים עד לריכוך (המלצה שלנו: השרו ובשלו כמות גדולה ושמרו אותה במקפיא לשימושים עתידיים. הכמות למתכון היא 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים). 2מחממים תנור ל-180 מעלות. מנקים את עלי המנגולד ומפרידים את החלק הלבן מהחלק הירוק. קוצצים דק את החלק הלבן וגס את העלים. 3מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ וחלקו הלבן של המנגולד. מערבבים היטב ומטגנים על להבה בינונית עד לריכוך (כ-10 דקות). 4מוסיפים את העלים הירוקים, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לקערה גדולה ומצננים. 5במעבד מזון (או בעזרת מועך תפוחי אדמה) טוחנים את גרגירי החומוס עד לקבלת פירורים גסים. 6מוסיפים את החומוס לקערה עם המנגולד ומערבבים היטב. 7מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המים, המלח והכמון. 8מערבבים היטב ומעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. אופים כ-45-50 דקות, עד להזהבה. מומלץ לצנן היטב לפני החיתוך כדי שהפשטידה תתייצב. אנחנו ניקח את מה שבתבנית, תודה|צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל* שדרוג: קלפו בצל וחתכו לפרוסות דקות. הפרידו לטבעות והניחו על הפשטידה לפני האפייה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |