אוכל
אוכל

מעקודה

היום שבו הבנו שלא חייבים להיות מרוקאים אסלים בשביל להכין מעקודה היה נקודת ציון קולינרית בחיים שלנו. פשטידת תפוחי אדמה וביצים שמכינים במחבת - כמה פשוט, ככה מהמם

|mako אוכל| פורסם07:00
מעקודה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
צילום: יעל קצב, mako אוכל
Rating:4.7232reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחמש דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בצל
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 5 ביצים
  • חצי כף אבקת אפייה
  • חצי כף מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • מיץ מחצי לימון

לטיגון:

  • 3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1מגררים את תפוחי האדמה והבצל בפומפייה וקוצצים את הפטרוזיליה.

2מערבבים את כל המרכיבים בקערה בעזרת מזלג, עד לקבלת תערובת אחידה.

מעקודה - המרכיביםמעקודה - המרכיבים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

3מחממים את השמן על אש גבוהה במחבת בינונית (או סיר נון סטיק) עם שוליים גבוהים.

4שופכים פנימה את הבלילה, מכסים במכסה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה. מבשלים כך 15-20 דקות.

5הופכים את המעקודה: מניחים על המחבת צלחת שטוחה גדולה, והופכים אליה את המעקודה בזהירות. מחליקים את המעקודה מיד בחזרה לסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות.

6הגשה: ממתינים שהמעקודה תתקרר ותתייצב ורק אז פורסים אותה.

מעקודה שלמהשלמה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים

** המעקודה אפילו יותר טעימה למחרת הכנתה.

** מי שאוהב או רגיל מהבית לטעם של אבקת מרק יכול להוסיף חצי כף עם שאר החומרים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il