
פשטידת בצל, כרשה וגבינה מלוחהרגע לפני כל הטיגונים של החג, הנה הזדמנות מצוינת להפעיל את התנור לפני שאתם זונחים אותו ל-8 ימים: פשטידה עם שלושה סוגי גבינות ושני סוגי בצל שעוברים קרמול עדין, שביחד מספקים מאפה נהדר לארוחה קלהנטלי לוין|mako אוכל| פורסם16/12/1408:58 ![]() צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל |
לבצל יש את היכולת הפלאית להפוך למתקתק וקרמלי, והוא הולך פשוט נפלא עם גבינות מלוחות. הפשטידה הבאה משלבת בין השניים בצורה מצוינת – בצל וכרשה שעוברים טיגון וקרמול קל לפני הכניסה לתערובת, וגבינה בולגרית שמוסיפה מליחות עדינה. מתקבל מאפה פשוט נהדר שאתם חייבים להכין. המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית פיירקס בינונית. 2חותכים את הבצל והכרשה לפרוסות דקות. 3מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית במשך 2-3 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך. 4מוסיפים כרשה וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. 5מוסיפים חומץ בלסמי וסילאן וממשיכים לטגן עוד 1-2 דקות, עד שהבצלים מקבלים צבע זהוב בהיר. 6מעבירים את התערובת לקערה (כולל השמן) ומוסיפים פנימה שמנת חמוצה, גבינה בולגרית וגבינה צהובה. מערבבים היטב. 7מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ומערבבים. 8לבסוף מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת. 9מעבירים את הבלילה לתבנית. 10אופים במשך כ-30-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת. 11מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים. >> בשבוע שעבר הכנו חיתוכיות ריבה![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |