מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פשטילחם מופלאה

לפעמים, לחם טעים כל כך עד שגם אחרי שהתייבש, מתחשק לאכול אותו. הנה מתכון מטריף שמתחיל בלחם ישן, בחלה, בבריוש או אפילו בקרואסונים גדולים ששעתם חלפה. הטעם הסופי הוא ההפתעה הגדולה

|מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן| פורסם12:18
פשטילחם מופלאה (צילום: יורם אשהיים, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן)
צילום: יורם אשהיים, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-4 מנות:

  • חצי לחם מתוק, או חלה, או 4-3 קרואסונים
  • 3 כוסות תרד, מבושל וסחוט
  • 4 ביצים
  • כוס חלב
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית אגוז מוסקט גורר
  • 250 גרם גבינה בולגרית צאן

להגשה:

אופן ההכנה:

1פורסים את הלחם לפרוסות עבות (קרואסונים חותכים לאורך). מסדרים צפוף בתבנית חסינת אש , כשהחלק הפנימי כלפי מעלה.

2מערבבים את התרד, הביצים, החלב והתבלינים ויוצקים מעל. מפוררים מעל את הגבינה הבולגרית. סוגרים בניילון נצמד ומשהים במקרר לפחות שש שעות.

3לפני ההגשה מחממים תנור מראש ל-180 מעלות, ואופים 45 דקות עד להזהבה של הגבינה. כמה דקות לפני תום האפייה בוזקים מעט פרמזן.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il