אוכל
אוכל

פשטידת פסטה וגבינות

החיים הם מה שאנחנו עושים ממה שהיה אתמול, זה לא משפט של חז"ל, זה תיאור של הפשטידה הזריזה הזאת - פסטה שבושלה והתקררה, תערובת גבינות (יש פירוט, אבל בגדול - הכל הולך) ואפשר גם תוספות. מערבבים ולתנור

|מחלבות גד| פורסם15:14
מאק אנד צ'יז (צילום: TheCrimsonMonkey, Istock)
צילום: TheCrimsonMonkey, Istock
Rating:4.894reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה שנותרו במקרר מכל השבוע.

המצרכים :

לתבנית בקוטר 30 ס"מ:

  • 2 ביצים
  • 1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי עבים (עדיף מקרוני) מבושלים, קרים
  • 1/2 קופסה (120 גרם) גבינת פטה כבשים מפוררת גס
  • 100 גרם גבינת קשקבל
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

3משטחים את התערובת במחבת עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור.

4אופים בתנור החם 45-40 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב. מגישים מייד.

לגיוונים: מוסיפים בצל קטן קצוץ דק, או 2 כפות לימון כבוש קצוץ גס (או גם וגם).

>> לקינוח: בשבוע שעבר הכנו קסטה סיציליאנה
>> ועוד משהו שתמיד כדאי לדעת: ככה מכינים שמן בטעמים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il