אוכל
אוכל

פשטידת תירס וגרעיני חמניות

מה אוכלים כשקר בחוץ? אצלנו זה תמיד נגמר במרק או פשטידה. אז הנה לכם פשטידה חלבית ונהדרת עם תוספת של גרעיני חמנייה, שנותנים לה טוויסט פריך ומשתלבים מעולה עם התירס

|mako אוכל| פורסם12:25
פשטידת תירס וגרעיני חמניות  (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.738reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מרובעת בגודל של כ-20X20 ס"מ

  • 2 ביצים
  • 100 גרם (1/2 כוס) שמן
  • 200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה
  • 200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 300 גרם (1 פחית מסוננת) גרגרי תירס
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 175 גרם (כוס ורבע) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

לקישוט:

  • 20-30 גרם גרעיני חמניות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, שמנת חמוצה, בולגרית, גבינה צהובה, מלח ופלפל לתערובת אחידה.

3מוסיפים גרגרי תירס, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4מעבירים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.

5מפזרים גרעיני חמניות ואופים במשך 30-40 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה בחלק העליון, יציבה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

6מצננים לחלוטין ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות קוקוס עם קרם לימון
>> איפה אפשר ללמוד להכין סושי ממאסטר יפני? חדשות האוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il