
המצרכים (5 מנות):לפסטה:
לרוטב בולונז:
אופן ההכנה:1מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים בסיר גדול את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים יחד עוד 2 דקות. 2מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג. מטגנים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו מאדום לחום-אפרפר וכל הנוזלים מתאדים (זה חשוב!). 3מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב, תוך כדי חריכה קלה של הרסק (זה נותן טעם וארומה מיוחדים). 4מוסיפים את העגבנייה המגוררת, התבלינים היבשים והמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הצורך. 5מוסיפים את הבזיליקום ומכבים את האש. 6אחרי שהרוטב מוכן מכינים את הפסטה: מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים ומלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן (נמנעים מבישול יתר). כשהפסטה מוכנה מסננים אותה היטב, מערבבים עם הרוטב ומגישים או מחלקים למנות ושולחים למקרר. שאלות תשובותבמה אפשר להחליף את הבזיליקום? תימין, אורגנו או כל עשב תיבול שאוהבים, ואפשר גם פשוט להשמיט. אפשר לבשל את הרוטב יותר מ-10 דקות אחרי הוספת התבלינים והמים? אפשר בהחלט, זה אפילו יעמיק את הטעמים וישפר את התוצאה הסופית. יש המבשלים את הרוטב אפילו שעתיים או יותר; צריך רק לבדוק מדי פעם שיש מספיק נוזלים, ואם לא - להוסיף. אפשר להחליף את רסק העגבניות בקופסת שימורים של עגבניות מרוסקות? בהחלט, ואפשר להשתמש בשניהם ביחד. הרוטב יצא קצת חמצמץ, מה עושים? אפשר להוסיף מעט מאוד סוכר, לנטרול החמיצות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |