אוכל
אוכל
פסטות

שפצלה מושחם בשמן זית ופטרוזיליה

אטריות בצק מדרום גרמניה בטעם מעודן שהולך עם כל ארוחה

|מסעדת ויינברג| פורסם15:29
שפצלי
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 3.5 כוסות קמח

  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כוס + 1 כף מים
  • עוד 2 כפיות מלח (למי הבישול)
  • מעט שמן זית
  • מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1שמים בקערת המערבל את הקמח, הביצים והמלח ומערבלים במהירות בינונית דקה-שתיים, עד שמתקבלת עיסה אחידה ללא גושים. מורידים את מהירות המערבל לנמוכה ויוצקים בהדרגה את המים. מפסיקים את פעולת המכשיר ומערבבים ידנית עד לקבלת עיסה סמיכה ואחידה.

2מרתיחים בסיר גדול 3 ליטר מים ומוסיפים את שתי כפיות המלח. מניחים מעל לסיר מסננת עם חורים רחבים.

3ממלאים מצקת בעיסה, יוצקים אותה לאט לתוך המסננת, ובעזרת מרית רכה דוחסים כך שתיטוף לתוך המים. מבשלים כדקה, עד שהבצקניות צפות. מוציאים למסננת ושוטפים קלות במים קרים.

4מחממים שמן זית במחבת כבדה, מוסיפים כמות קטנה של שפצלה בכל פעם ומטגנים עד השחמה.

5בוזקים פטרוזיליה קצוצה דק ומערבבים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il