אוכל
אוכל
פסטות

פסטה בולונז של עינת שרוף

הפסטה עליכם, הרוטב עלינו

|מצעד האוכל הישראלי| פורסם14:08
Rating:4.288reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • ½ ק"ג בשר טחון משובח
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • 1 כף אורגנו טרי קצוץ או יבש מפורר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 קופסה גדולה עגבניות קלופות כתושות
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • מלח פלפל
  • 1 כפית סוכר
  • 1/3 כוס מים

אופן ההכנה:

הכנת רוטב העגבניות:

  1. במחבת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.
  2. מוסיפים את העגבניות הכתושות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מניחים לאדות נוזלים תוך בעבוע עדין כ-5 דקות. בוחשים מידי פעם.
  4. דוחקים לצד המחבת את התבשיל ומוסיפים את רסק העגבניות אל החלק החשוף.
  5. מניחים לו לבעבע עד שהוא מתחיל להיחרך.
  6. מערבבים עם הרוטב שבמחבת.
  7. מוסיפים מעט מים ומערבבים.
  8. מוסיפים את פרוסות השום, המלח, הפלפל והסוכר ומערבבים.
  9. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  10. מבשלים כ-10 דקות עד לקבלת הסמיכות הרצויה. בוחשים מידי פעם.

הכנת רוטב הבולונז:

  1. במחבת, מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל עד שיזהיב.
  2. מוסיפים את הבשר ומערבבים בכף עץ, תוך כתישה, כדי לפורר אותו.
  3. כשהבשר משנה את צבעו, מוסיפים את השום, האורגנו, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים מרוטב העגבניות המוכן – כמות לפי בחירה - מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.
  4. מערבבים פעם פעמיים במהלך הבישול כדי למנוע חריכה.
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il