אוכל
אוכל
פסטות

פסטה מהירה בסיר אחד

בזמן האחרון אין לנו זמן לכלום. מזל שבין עבודה ללימודים לילדים מצאנו חמש דקות להכין את הפסטה הזאת. איך חמש דקות? ככה זה כשהפסטה והרוטב מתבשלים בסיר אחד. מתכון נהדר של תום פרנץ שימשיך אתכם הלאה בחיים

|מגזין טעימות| פורסם06:43
פסטה בסיר אחד (צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות)
צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות
Rating:4.5299reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 500 גרם (חבילה) פסטה, עדיף ספגטי, מקרוני או פטוצ'יני
  • 400 גרם (קופסת שימורים) עגבניות מרוסקות איכותיות
  • 2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • בצל גדול חצוי ופרוס לפרוסות דקות
  • 5 שיני שום פרוסות דק
  • גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד
  • כפית אורגנו יבש
  • חצי כפית גרעיני צ'ילי יבש (לבחירה. אפשר פחות או לוותר)
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 ליטר מים או ציר ירקות
  • 3 כפות שמן זית

לגיוון:

  • 200 גרם עלי תרד
  • או 200 גרם גבינת ריקוטה טרייה, 200 גרם פרמז'ן מגורר (חלבי)
  • או טבעות קבנוס מוקפצות קלות במחבת (בשרי)

אופן ההכנה:

1שמים את כל הרכיבים בסיר רחב או בקלחת בעלת שוליים גבוהים ויוצקים מעליהם מים ושמן זית. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם.

2מנמיכים את האש, מכסים את הסיר להתרככות הפסטה, ספיגת רוב הנוזלים וקבלת פסטה עטופה ברוטב. אם יש צורך מוסיפים עוד מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.

3מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כחמש דקות. מפזרים עוד קצת עלי בזיליקום ומגישים חם.

לגיוון: בוחרים באחת מאפשרויות התוספת לגיוון, מערבבים את התוספת פנימה לאחר שמסירים מהאש ומכסים שוב את הסיר. החום 'יבשל' את התוספות.

מגזין 'טעימות' הינו מגזין המזון הכשר למהדרין היחיד מסוגו ויוצא לאור כ-7 שנים. במגזין ניתן למצוא את טובי השפים, הצלמים והסטייליסטים בארץ.
ניתן להשיג את המגזין בלמעלה מ-400 נקודות מכירה ברחבי הארץ.
לברור נקודות מכירה ולרכישת המגזין חייגו: 077-2020520
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il