אוכל
אוכל
פסטות

פסטה סרדינים, גבינת חלומי וסלסה עגבניות

פסטה מיוחדת בטעמים ים-תיכוניים עכשוויים

|מחלבות גד| פורסם16:33
פסטה סרדינים, גבינת חלומי וסלסה עגבניות (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:1.24reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם פסטה פפרדלה

  • 200 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
  • 8 סרדינים כבושים (ואם אין, אפשר משומרים) חתוכים גס
  • רבע כוס שמן זית
  • גרדה מלימון אחד
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 כפות פירורי לחם
  • מלח

לסלסה

  • 2 עגבניות גדולות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות

  • 4 שיני שום כתושות
  • עלים מופרדים מ-2 ענפי זעתר
  • צ'ילי ירוק פרוס דק
  • 6 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
  • גבעול בצל ירוק פרוס דק
  • רבע כפית סוכר
  • 8 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, משמנים במעט שמן זית ושומרים בצד.

2מערבבים בקערה את כל חומרי הסלסה, מכסים בניילון ושומרים מחוץ למקרר.

3במחבת גדולה, על להבה בינונית-גבוהה, מטגנים בשמן זית את קוביות גבינת החלומי גד עד שמזהיבות (בערך דקה מכל צד). מוסיפים את גרדת הלימון ואת הסרדינים. מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות.

4ממשיכים לבשל כ-2 דקות, עד שהפסטה תתחמם. מוסיפים את מיץ הלימון למחבת ומורידים אותה מהאש.

5מעבירים לקערת הגשה, מניחים מעל את הסלסה ומעליה את פירורי הלחם. מגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il