אוכל
אוכל
פסטות

ניוקי ערמונים, פרמז'ן ריג'יאנו ואפוני שלג

כופתאות תפוחי אדמה רכות ונימוחות ברוטב חגיגי במיוחד

|יום חדש| פורסם12:16
ניוקי (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:2.52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 640 גרם ניוקי מבושל ( ראו מתכון לניוקי )

  • 10גרם חמאה
  • 150 מ"ל ציר ירקות\ציר עוף\מים
  • 20 תרמילי אפונת שלג ללא העוקץ\ראש
  • 100 גרם ערמונים חתוכים גס
  • 2 עלי מרווה
  • 50 גר' קולפניות פרמז'ן
  • כפית שמן כמהין לבנות
  • מעט מלח

לניוקי

  • 2.5 קילו תפו"א עדיף מסוג דזירה

  • 1 קילו מלח גס
  • 2 חלמונים
  • 25 גרם מלח דק
  • 250 גרם קמח פסטה מסוג "00"

אופן ההכנה:

1במחבת גדולה מניחים את החמאה והמרווה ומתחילים לחמם את המחבת.

2מוסיפים את הניוקי, ערמונים ואפונת השלג ומערבבים למשך כחצי דקה.

3מוסיפים את הציר ומעט מלח.

4מערבבים בעזרת כף עד לקבלת רוטב הומוגני וסמיך.

5מניחים בצלחות, מוסיפים מעט שמן כמהין על כל מנה וקולפניות פרמז'ן.

להכנת הניוקי

1על מגש אפייה מפזרים שכבה של 2 ס"מ מלח גס ומניחים את תפוחי האדמה. אופים בחום גבוהה 240 מעלות כשעה. בעזרת כף מוציאים את תוכן תפוחי האדמה ומניחים על מגש אפייה נוסף ומחזירים לתנור שמכוון ל-120 מעלות לכעשרים דקות על מנת ליבש מעט את התוכן.

2בעוד שהתוכן חם מעבירים דרך מסננת ומניחים להתקרר. בעזרת קלף מעבדים את תוכן תפו"א, קמח, מלח והחלמונים עד לקבלת תערובת הומוגנית.

3מחלקים לכדורים קטנים לשים בידים מעט ומשתמשים באצבעות ליצור "נחש" ארוך מכל כדור.

4בעזרת הקלף חותכים את ה"נחש" לקוביות קטנות אחידות.

5ניתן לשמור את הניוקי על משטח מקומח כשעה לפני חליטה או לחלוט במים רותחים ולקרר במי קרח.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il