אוכל
אוכל
פסטות

ספגטי אלי אוליו עם עגבניות מיובשות וזיתים

פסטה ברוטב שמן זית משובח בשילוב טעמים דומיננטים של זיתים, פלפל חריף ועגבניות מיובשות

|מסעדת ADAMA| פורסם10:56
ספגטי אלי אוליו עם זיתים (צילום: מסעדת אדמה)
צילום: מסעדת אדמה
Rating:4.145reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 500 גרם (1 חבילה) ספגטי פטוצ'יני

  • ⅓ כוס שמן זית
  • 5 שיני שום פרוסות דק
  • פלפל חריף אדום (שאטה) קצוץ
  • 10 עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית (יש לסנן)
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • חצאי זיתים
  • גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפסטה עד דרגת "אל דנטה" (עד שהפסטה קצת קשה ומוצקה ולא רכה ו"עיסתית").

2מסננים את המים ומחזירים את הפסטה לסיר הריק.

3מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את השום והפלפלים החריפים (לפי הטעם) ומקפיצים בשמן.

4מוסיפים 3-2 כפות מים למחבת ולאחריהן את העגבניות המיובשות והזיתים. מערבבים.

5כאשר הרוטב מוכן מוסיפים אותו לסיר עם הפסטה, ומבשלים במשך 3-2 דקות נוספות. מומלץ להגיש חם לשולחן, בתוספת גבינת פרמזן מגורדת מעל.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il