אוכל
אוכל
פסטות

שפצלי ברוטב שמנת ופטריות

שבבי פסטה שובבים ברוטב פטריות שמנתי ומעודן

|מאסטר שף| פורסם15:04
מרק שמנת ופטריות (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
Rating:4.511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם קמח לבן

  • 5 ביצים
  • 100 מ"ל מים או חלב
  • כפית מלח
  • אגוז מוסקט לפי הטעם

לרוטב הפטריות

  • 500 גרם פטריות טריות לפי בחירה

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 בצל בינוני
  • 5 שיני שום
  • תימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • גבינת פרמזן
  • גבינת שמנת בטעם טבעי (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

* מתכון זה מצריך מכשיר מיוחד להכנת שפצלי. ניתן לקנות בחניות המתמחות בכלי בית ומטבח.

1מערבבים יחד כל מרכיבי הבצק ומניחים לתערובת לנוח 20 דקות. מעבירים את התערובת דרך מכשיר השפצלי לסיר עם מים רותחים. כשהשפצלי עולים וצפים מוציאים ומסננים.

2קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בחמאה או שמן זית. לאחר השחמה קלה מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד קצת.

3פורסים את הפטריות ומוסיפים לטיגון.

4לאחר 5 עד 8 דקות מוסיפים את השמנת ומתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית.

5על כל מנת שפצלי מוסיפים רוטב פטריות ומפזרים פרמזן מעל.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il