
שפצלי ברוטב שמנת ופטריותשבבי פסטה שובבים ברוטב פטריות שמנתי ומעודן![]() צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור |
המצרכים (4 מנות):
לרוטב הפטריות
אופן ההכנה:* מתכון זה מצריך מכשיר מיוחד להכנת שפצלי. ניתן לקנות בחניות המתמחות בכלי בית ומטבח. 1מערבבים יחד כל מרכיבי הבצק ומניחים לתערובת לנוח 20 דקות. מעבירים את התערובת דרך מכשיר השפצלי לסיר עם מים רותחים. כשהשפצלי עולים וצפים מוציאים ומסננים. 2קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בחמאה או שמן זית. לאחר השחמה קלה מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד קצת. 3פורסים את הפטריות ומוסיפים לטיגון. 4לאחר 5 עד 8 דקות מוסיפים את השמנת ומתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית. 5על כל מנת שפצלי מוסיפים רוטב פטריות ומפזרים פרמזן מעל. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |