
ביקשנו מהשףבנצי ארבל(כפרה מיו,קלבריהוטברנה רומנה), נסיך הפסטות של תל אביב, מתכון לפסטה שאפשר להכין בבית - שתעזור לנו לחזור לשגרה ולהתמודד עם אתגרי החיים, ולשמחתנו הוא שיתף פעולה. מי שרוצה יכול כמובן לפסוח על הכנת הפסטה עצמה, להשתמש בפסטה יבשה ולהכין רק את הרוטב: ארביאטה קלאסית רומאית. המצרכים (4 מנות):לפסטה:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מכינים אתבצק הפסטה:מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומפעילים 5 פעמים בפולסים של 5 שניות, עם הפסקה של 2 שניות בין הפולסים. 2מפעילים את המעבד ברציפות עד לקבלת גוש בצק אחיד. מוציאים את הבצק מהמעבד, מאחדים לגוש הומוגני, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של מינימום 3 שעות. 3מכינים אתהרוטב: מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים את את השום וגבעולי הפטרוזיליה ומטגנים על אש בינונית עד שהשום מקבל צבע חום בהיר. 4מוציאים מהמחבת את השום ואת הפטרוזיליה ומוסיפים את הצ'ילי. מבשלים את הצ'ילי בשמן שבו טיגנו את השום והפטרוזיליה במשך 10 שניות. 5מוסיפים את שאר המרכיבים של הרוטב ומבשלים 10 דקות. 6מוציאים את הבצק מהמקרר ומתחילים לרדד במכונת הפסטה: מעבירים את הבצק בכל שלב במכונה עד לקבלת העובי הרצוי (מוזמנים להיעזר במדריך המפורט שלנו). 7מקפלים את יריעת הבצק וחותכים לאטריות ברוחב אצבע. מבשלים במים רותחים ומלוחים מאוד במשך דקה ו-45 שניות. מעבירים מסיר הבישול לסיר עם הרוטב ומבשלים ביחד עם הרוטב 30 שניות נוספות. *מומלץ להגיש עם פרמזן. ארביאטה של בנצי ארבל|צילום: @KAPARA MIO, instagramבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |