אוכל
אוכל
פסטות

פסטה עם פלפלים קלויים וגבינת פטה

וגם זוקיני צרוב, עגבניות מיובשות לחות וזיתי קלמטה

|לבשל עם יעל, הוצאת מודן| פורסם10:46
פסטה עגבניות מיובשות (צילום: דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן)
צילום: דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן
Rating:4.824reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 7-6 זוקיני, שטופים וחתוכים לעיגולים דקים בעובי 0.5 ס"מ

  • 5-4 כפות שמן זית
  • 8 גבעולי טימין, עלעלים בלבד, שטופים
  • מלח ופלפל שחור גרוס גס (או פלפל ארבעת הצבעים גרוס)
  • 4 פלפלים אדומים, מנוקים וחתוכים לרבעים
  • 3 פלפלים צהובים או כתומים, מנוקים וחתוכים לרבעים
  • 500 גרם פסטה מסוג פֶּנֶה (צינורות)
  • 150-100 גרם עגבניות לחות (עגבניות מיובשות־לחות), פרוסות לרצועות דקיקות
  • 100 גרם זיתי קלמטה איכותיים (מגולענים או לא, לשיקולכם)
  • 200 גרם גבינת פטה עיזים, חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2מניחים פרוסות זוקיני בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים עלעלי תימין מ-4 גבעולים ובוזקים מלח ופלפל.

3אופים במשך 25 דקות, מוציאים, מערבבים ואופים כ-10 דקות נוספות עד להתרככות הזוקיני ולהופעת סימני צריבה נאים. מוציאים מן התנור ומניחים בצד.

4מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים רבעי פלפלים משני צבעים, מזלפים שמן זית, מפזרים עלעלי תימין מ-4 גבעולים ובוזקים מלח ופלפל.

5אופים במשך 25 דקות, מוציאים, מערבבים ואופים במשך כ-10 דקות נוספות עד להתרככות הפלפלים ולהופעת סימני צריבה נאים. מוציאים מן התנור ומניחים בצד.

6מבשלים פסטה במים רותחים, לפי הוראות היצרן. מסננים היטב ומחזירים לסיר (ללא אש).

7מוסיפים את הפלפלים והזוקיני האפויים (עם מעט הנוזלים שהשתחררו מהם בעת האפייה), את העגבניות הלחות, זיתי הקלמטה וקוביות הפטה. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מייד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il