אוכל
אוכל
פסטות

פסטה עם פטריות פורטובלו

מנה מהירה שטעמה משתבח למחרת היום כשטעם הפטריות נספג בה

|לבשל עם יעל, הוצאת מודן| פורסם10:47
פסטה עם פטריות ואפונה (צילום: דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן)
צילום: דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן
Rating:427reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 5 כפות שמן זית

  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לרצועות
  • 2 חבילות (700-600 גרם) פטריות פורטובלו או חורש
  • (לא שטופות!), חתוכות לפרוסות
  • 1 חבילה (600 גרם) אפונה עדינה קפואה
  • מלח ופלפל שחור גרוס גס
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג פּפּרדלה או מפלדינה
  • (או כל פסטה מוארכת ושטוחה)
  • גבינת פרמזן מגוררת לעיטור

אופן ההכנה:

1מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה וגדולה על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד להזהבה נאה. מניחים במסננת מעל קערה להגרת נוזלים.

2מוסיפים 2 כפות שמן זית לאותה מחבת ומטגנים את פטריות הפורטובלו עד להשחמה נאה, אך מבלי לרככן יתר על המידה. מוסיפים למסננת שבצד.

3חולטים אפונה בקערה מלאה מים רותחים למשך 2-1 דקות, עד שהאפונה רכה דייה. מסננים ומניחים בצד.

4מחממים כף שמן זית באותה המחבת ומקפיצים בעדינות את האפונה. מוסיפים למחבת את הבצל והפטריות ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס ומסירים מן האש. מניחים בצד.

5מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים את תוכן המחבת, מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם, בליווי גבינת פרמזן מגוררת.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il