1מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה וגדולה על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד להזהבה נאה. מניחים במסננת מעל קערה להגרת נוזלים.
2מוסיפים 2 כפות שמן זית לאותה מחבת ומטגנים את פטריות הפורטובלו עד להשחמה נאה, אך מבלי לרככן יתר על המידה. מוסיפים למסננת שבצד.
3חולטים אפונה בקערה מלאה מים רותחים למשך 2-1 דקות, עד שהאפונה רכה דייה. מסננים ומניחים בצד.
4מחממים כף שמן זית באותה המחבת ומקפיצים בעדינות את האפונה. מוסיפים למחבת את הבצל והפטריות ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס ומסירים מן האש. מניחים בצד.
5מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים את תוכן המחבת, מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם, בליווי גבינת פרמזן מגוררת.