אוכל
אוכל
פסטות

פסטה ריגטוני עם שפונדרה בבישול ארוך

מנת פסטה חורפית ומענגת, עם טעמים עמוקים ובשר רך ומתפרק שאשכרה נמס בפה. ומה שהכי כיף: התנור יעבוד קשה בשביל הארוחה הזאת, אתם ממש לא. ותודה לעומר מילר ומסעדת חדר אוכל על המתכון

|mako אוכל| פורסם13:51
ריגטוני שפונדרה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.4177reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • קילו בשר שפונדרה
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 גזרים קלופים, פרוסים גס
  • 2 בצלים שלמים
  • ראש סלרי
  • 2 כרשות, חצויות
  • 3 כפות סילאן
  • חצי בקבוק יין אדום
  • 2 עלי דפנה
  • 5 ענפי תימין
  • 5 תמרים מיובשים
  • חצי כוס צימוקים חומים
  • 5 שזיפים מיובשים

לפסטה:

  • חבילת ריגטוני, ספגטי או פסטה אחרת אהובה, מבושלת לפי הוראות היצרן

אופן ההכנה:

1מעסים את הבשר בשמן זית. מוסיפים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס, כך שהבשר יהיה עטוף כולו.

2שמים את הבשר יחד עם כל יתר המרכיבים בתבנית. אם הבשר לא מכוסה כולו בנוזלים, מוסיפים מים עד כיסוי.

3מכסים את התבנית היטב ומכניסים לתנור שחומם ל-100 מעלות למשך כ-10 שעות. מוציאים, שולפים את הבשר מהנוזל ומפוררים עם הידיים לרצועות דקיקות.

4מחממים במחבת 2 כפות שמן זית. מוסיפים את בשר השפונדרה ו-5 כפות מנוזל הבישול. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il