אוכל
אוכל
פסטות

פילה לוקוס בחמאת עגבניות עם עלי תרד וקרעים של פסטה

נתח דג עסיסי ברוטב חמאתי עם יין לבן, עלי תרד, מרווה ועגבניות שרי עם פסטה ביתית משגעת

|מאסטר שף| פורסם19:16
פילה לוקוס בקרעי פסטה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.7369reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק הפסטה:

  • 2 ביצים
  • 100 גרם קמח
  • כפית מלח

לרוטב:

  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי
  • כף סוכר
  • כף שמן זית
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1/2 חבילת חמאה
  • עלה מרווה
  • 3 עלי אורגנו, קצוצים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 30 עלי תרד, חצויים

לדג:

  • 2 יחידות פילה לוקוס
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1לבצק פסטה: מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון. מגלגלים לכדור, עוטפים ושמים במקרר למשך חצי שעה.

2חוצים את עגבניות השרי ומבשלים עם הסוכר במשך רבע שעה. טוחנים את העגבניות במוט טחינה, מסננים ומעבירים לקערה.

3מטגנים במחבת 2 שיני שום פרוסות בשמן זית. מוסיפים חצי חבילת חמאה צרפתית, מרווה ואורגנו. מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים. מוסיפים יין לבן ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים את התרד לתוך העגבניות, מערבבים ומניחים להתבשל על אש נמוכה כעשר דקות. מורידים מהאש.

4מטגנים במחבת את דג הלוקוס על הצד של העור בערך 5-7 דקות על אש בינונית, מפזרים מלח גס ופלפל גרוס והופכים לצד השני לעוד 3 דקות. מניחים בצד.

5מוציאים את בצק הפסטה מהמקרר, מרדדים במכונת פסטה לעלה ארוך ודק ואז קורעים בידיים חתיכות של בערך 5-7 ס"מ רוחב. מבשלים במים רותחים עם כף מלח במשך 4 דקות מוציאים ישר לרוטב העגבניות ומערבבים.

6מוזגים לתוך צלחת עמוקה ורחבה מהרוטב והפסטה ומניחים מעל את הדג.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il