1 מערבבים בקערה את חזה העוף הטחון עם הפטרוזיליה והכוסברה. מוסיפים את הבצל ותפוח האדמה המגורר ומערבבים.
2 מוסיפים ראס אלחנות, פלפל לבן, מלח לפי הטעם ושמן, מערבבים ומניחים בצד.
3 מכינים את הרוטב: קולפים העגבניות וחותכים אותן לקוביות.
4 מטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף ומערבבים.
5 מוסיפים רסק עגבניות, 2 כוסות מים חמים, תבלינים ושום כתוש וממשיכים לערבב. מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך. לאחר מכן מוסיפים עוד 2 כוסות מים.
6 יוצרים קציצות קטנות מתערובת העוף ומניחים בזהירות בתוך הרוטב המבעבע. מבשלים כ-20 דקות.
7 מכינים פסטה לפי ההוראות על האריזה, ומגישים עם הקציצות.
שאלות תשובות
אפשר לוותר על הפטרוזיליה והכוסברה בקציצות?
כן.
אפשר להוסיף ירקות כמו אפונה או קישואים לרוטב? איך?
כן, אפשר להוסיף אותם לשלב הטיגון, קצת אחרי הבצל, או יחד עם רסק העגבניות והמים החמים.
תערובת הקציצות מצליחה להתגבש בלי תוספת של ביצה?
כן.
התערובת יצאה לי דלילה. זה בסדר?
זה בסדר. אם רוצים ליצור ממנה כדורים יפים אפשר להעביר אותה לחצי שעה במקרר שתתייצב, ואז ליצור כדורים. אם אין זמן אפשר להוסיף קצת פירורי לחם. אבל הקציצות יצאו טעימות מאוד גם עם התערובת כפי שהיא.
צריך לטגן את הקציצות לפני שמוסיפים אותן לרוטב?
לא. הקציצות יתבשלו ברוטב, אין צורך בטיגון.
הבישול של הרוטב ושל הקציצות ברוטב - בסיר מכוסה או פתוח?
עדיף בסיר מכוסה.
במה אפשר להחליף את הראס אלחנות?
אפשר להחליף בבהרט מרוקאי ואפשר פשוט להשמיט.