
לזניית גבינות מנצחתלזניה טובה היא פשוט טובה. זה לא קשור לתוספות, אלא טמון בחיבור הקסום שבין הבצק לרוטב ולגבינות. אז דאגנו לכם למתכון נהדר ללזניה, בהיר וקלאסי, וגם לכל הטיפים, העצות והשיטות שצריך להכיר בדרך ללזניה מנצחת
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
הדרך שלכם ללזנייה מנצחת:
דפי לזניה: ברור שעלים טריים של בצק לזניה הם הכי טעימים, אבל לרוב אני מסתפקת בעלים יבשים, מהסוג שלא צריך לבשל מראש. כמות העלים המדויקת תלויה בתבנית שבה משתמשים (גודל ועומק). בדרך כלל אני משתמשת ב-12 עלים (לפעמים ב-15). יש עלים בעלי שוליים מסולסלים ויש גם חלקים.
בזיליקום: מבשם את כל התבנית בניחוח נפלא. תשאירו את העלים שלמים כדי שהטעם לא יהיה דומיננטי מדי וגם כדי שילדים יוכלו להיפטר ממנו בקלות.
המצרכים (5 מנות):לרוטב העגבניות:
לבשמל:
למלית הגבינות:
להרכבת המנה (תבנית 20*28):
אופן ההכנה:1 מכינים את רוטב העגבניות: מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את השום, וכשעולה ריח מוסיפים את שאר המרכיבים. מתבלים ומבשלים יחד כ-5 דקות עד לצמצום הנוזלים. מוסיפים מלח, פלפל ובזיליקום ומורידים מהאש. 2 מכינים רוטב בשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהוא נספג. מוסיפים חלב ומערבבים. מתבלים בפרמזן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים עד שהחלב מסמיך לכדי רוטב, תוך ערבוב מתמיד. >> לבלוג של אורלי - סיר פלא 3 מכינים את מלית הגבינה: מערבבים את כל המרכיבים. 4 מחממים תנור ל-190 מעלות. 5 מרכיבים את הלזניה: משמנים את תחתית התבנית במעט שמן זית ומשטחים כף גדושה של רוטב עגבניות על התחתית. מסדרים 3 עלי לזניה בשכבה אחידה (אם צריך שוברים כדי להתאים), ומפזרים עליהם 2 כפות ממלית הגבינות. מטפטפים מרוטב העגבניות ומסדרים שוב עלי לזניה, גבינות ורוטב עגבניות. מסדרים פרוסות של עגבנייה טרייה וממשיכים לפי הסדר הזה. מסיימים עם שכבת בשמל, ועליה מסדרים פרוסות של גבינת עיזים, עלי בזיליקום ופרוסות של עגבנייה לסירוגין. אם יש שאריות מוצרלה אפשר לפזר גם אותן. 6 מכסים את הלזנייה בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות עד שהיא מבעבעת יפה ומזלג שננעץ בה חודר את כל השכבות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15-20 דקות עד להשחמה. אם לא חתכתם מראש מוטב להמתין 10 דקות עד שהלזנייה תתקרר ותתייצב (אם תנסו לחתוך כשהלזניה חמה היא תתמוטט).
|