אוכל
אוכל
פסטות

מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות

משילוב של פסטה, שמנת, חמאה, גבינות ופטריות - תהיו בטוחים שיכול לצאת רק טוב. שווה את הקלוריות, באחריות

|פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן| פורסם07:51
מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות (צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן )
צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן
Rating:4.7279reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (7 מנות):

לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

  • 250 גרם פסטה בצורת קונכיות קטנות
  • 80 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
  • 600 גרם פטריות מסוגים שונים, פרוסות
  • 3 כפות קמח
  • 2 כוסות (1/2 ליטר) חלב
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 300 גרם גבינות קשות, מגוררות (כגון: קשקבל, עזים, פרמזן)
  • 1 כוס עשבי תיבול, קצוצים (כגון: עירית, תימין, שמיר)

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפסטה דקה פחות מהמצוין בהוראות היצרן.

2ממיסים בסיר בינוני את החמאה בשמן הזית, ומטגנים את הבצל 5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 10 דקות. מוסיפים את הקמח, בוחשים ומטגנים דקה.

3מחממים תנור ל-200 מעלות. מוסיפים לסיר את החלב והשמנת ומבשלים תוך בחישה רצופה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומתבלים במלח ופלפל.

4מוסיפים את הפסטה המבושלת, את הגבינות ועשבי התיבול ומערבבים לתערובת אחידה.

5יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il