אוכל
אוכל
פסטות

שפצלה ברוטב סלמון

החורף אמנם מבושש לבוא, אבל הציפיה לו מזכירה לנו מאכלי ילדות כמו שפצלה, וזה של מסעדת אנינה ברוטב סלמון ושמנת נשמע מנחם במיוחד

|אנינה מטבח איטלקי| פורסם07:46
שפצלה ברוטב סלמון של מסעדת אנינה (צילום: אורן שלו,  יחסי ציבור )
צילום: אורן שלו, יחסי ציבור
Rating:4.212reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 ק"ג קמח
  • 5 ביצים
  • 25 גרם מלח
  • 600 מ"ל מים או מעט יותר לפי הצורך

לרוטב:

  • 400 גרם קוביות סלמון טרי
  • 60 גרם חמאה
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 4 עגבניות שרי חצויות
  • מעט יין לבן
  • 200 מל' שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל
  • חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

2מוסיפים את המים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד קבלת בלילה סמיכה.

3מחממים בסיר גדול כ-3 ליטר מים וממליחים בשתי כפיות מלח.

4מעבירים את הבצק דרך מכשיר להכנת שפצלה ישר למים הרותחים.

5כעבור כמה דקות יצופו השפצלה (בצקניות) למעלה. מוציאים אותם עם כף מחוררת למסננת ושוטפים במים קרים.

שפצלה ברוטב סלמון של מסעדת אנינהשפצלה ברוטב סלמון של מסעדת אנינה|צילום: אורן שלו, יחסי ציבור

6מכינים את רוטב הסלמון: במחבת חמה ממיסים חמאה ומקפיצים את הסלמון עם שיני השום ועגבניות השרי.

7כאשר הסלמון מעט צרוב מוסיפים יין ומערבבים כדקה.

8מוסיפים שמנת, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

9מורידים מהאש ולפני הגשה מוסיפים בזיליקום.

10מחממים מחבת טפלון וממיסים כף חמאה.

11צורבים את השפצלה עד השחמה קלה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים קלות. מניחים על צלחת הגשה ומפזרים פרמז'ן.

לעמוד הפייסבוק שלאנינה מטבח איטלקי

>> אבי לוי הכין לכבוד החורף את המרקים שהוא אוהב במיוחד
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il