אוכל
אוכל
פסטות

פסטה ריגטוני במילוי גבינות על מצע רוטב שמנת-בטטה

צינורות פסטה קצרים במילוי חלומי של מוצרלה, פטה ומסקרפונה. מוגש על מצע רוטב כתום ומפנק

|מאסטר שף| פורסם14:41
פסטה ריגטוני במילוי גבינות (תמונת AVI: mako)
Rating:4.540reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • בערך 100 גרם פסטת ריגטוני ( משהו כמו 25 ריגטונים)
  • 75 גרם מוצרלה
  • 50 גרם גבינה צפתית
  • 25 גרם גבינת פטה
  • כפית מסקרפונה
  • ביצה
  • אורגנו ותימין לפי הטעם (לא חובה)
  • מלח ופלפל

לרוטב:

  • בטטה שלמה
  • חצי עד 3/4 קרטון שמנת לבישול
  • אגוז מוסקט (לא חובה)
  • מלח ופלפל
  • שן שום כתושה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מקלפים את הבטטה, חותכים אותה לפרוסות ומזלפים שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-8 דקות, או עד שהבטטה מתרככת.

2מכניסים את הפסטה לסיר עם מי מלח רותחים ומבשלים בערך 12 דקות.

3מכינים את המלית: מגררים מוצרלה, מכניסים לקערה ומוסיפים את יתר הגבינות ואת הביצה. מוסיפים אורגנו, תימין, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים עד ליצירת מלית אחידה.

4מוציאים את הפסטה מהסיר ומסננים את המים.

5שמים את המלית בשק זילוף ומזלפים לתוך הפסטה.

6מוציאים את הבטטות מהתנור ומועכים אותן עד ליצירת פירה.

7שמים את השמנת במחבת ומוסיפים אגוז מוסקט, מלח, פלפל, שום כתוש אחד ואת כל פירה הבטטות.

8להגשה: מורחים מהרוטב על צלחת מלבנית ארוכה, ועליו מסדרים את הפסטה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il