אוכל
אוכל
פסטות

ניוקי בקרם בטטה

קל, מהיר ומשובח

|mako| פורסם18:03
ניוקי בקרם בטטה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף
Rating:4.625reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 בטטה גדולה

  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול 15%
  • 20 גרם חמאה
  • 1/2 כפית שום כתוש, או שן אחת כתושה
  • מלח, פלפל לבן
  • 1 שקית ניוקי או כל פסטה
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1קולפים את הבטטה וקוצצים לקוביות בגודל 2 ס"מ. 2. מכניסים לסיר בינוני-קטן, מכסים במים, ממליחים, מכסים ומבשלים רבע שעה על אש גבוהה. 3. בינתיים מרתיחים את המים לפסטה עם חצי כפית מלח. 4. מבשלים את הניוקי עד שהם צפים – זה קורה בערך בסוף בישול הבטטה. זכרו את כלל הברזל האיטלקי – פסטה לא מחכה לרוטב. מוציאים למסננת (ולא שוטפים!). 5. מסננים את הבטטה ומחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת, החמאה והשום, ממליחים ומפלפלים. 6. בעזרת בלנדר ידני או מועך פירה (זה לוקח דקה או שתיים נוספות) מועכים את התערובת עד שהיא אחידה. 7. מרפדים כלי הגשה בקרם, מסדרים את הניוקי ומגישים עם כלי רוטב בצד

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il