אוכל
אוכל
פסטות

פסטה מוקרמת

יש מצב שפסטה מוקרמת, כזאת עם הרבה שמנת מתוקה ופרמזן, היא המאכל המנחם ביותר שהומצא אי פעם. האם מדובר באוכל או בשמיכת פוך על הנשמה? לפעמים ההבדלים מיטשטשים!

|אוכל טוב, mako| פורסם07:27
פסטה מוקרמת (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:3.517reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חבילת פסטה (במקרה הזה פטוצ'יני)
  • 50 גרם חמאה
  • סלסילת פטריות, פרוסות דק
  • עלים מענף תימין
  • חצי כוס יין לבן (לא חובה)
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות קמח שטוחות
  • כוס חלב
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט מגורד
  • חצי כוס פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול.

2מחממים במחבת עמוקה את החמאה ומטגנים את הפטריות עם התימין עד הזהבה. מוסיפים את היין (אם רוצים) ומבשלים עד שהיין מצטמצם, בערך 3 דקות.

3מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים דקה.

4מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהוא משחים מעט, בערך 3 דקות. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב לקבלת תערובת סמיכה.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

פסטה מוקרמת של רותם ליברזוןפסטה מוקרמת של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

5מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.

6מוסיפים את הפסטה, את מי הבישול ששמרנו בצד ואת הפרמזן ומערבבים היטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד ממי הבישול.

7מגישים חם עם עוד פרמזן מעל.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il