אוכל
אוכל
פסטות

ספגטי כדורי בשר

אי אפשר לטעות עם הארוחה המשביעה הזו, שיש בה הכל מהכל ושתמיד מצליחה

|מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox| פורסם16:16
ספגטי כדורי בשר (צילום: לירון אלמוג,  יחסי ציבור )
צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור
Rating:3.995reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 חבילה (500 גרם) של ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 3 כוסות עגבניות מרוסקות
  • חופן עלי בזיליקום טריים וקצוצים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקציצות:

  • חצי ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1 ביצה
  • חצי כוס פירורי לחם
  • חצי כוס עלי פטרוזיליה
  • 2 כפות אורגנו יבש
  • צ'ילי גרוס לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מחממים במחבת רחבה שמן זית ומזהיבים בו את הבצל והשום.

2מוסיפים עגבניות ומבשלים על אש קטנה במשך כ־15 דקות.

3מסירים מעל האש. מוסיפים בזיליקום ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

4טוחנים במעבד מזון ליצירת רוטב חלק ואחיד. שומרים בצד.

5מכינים את קציצות הבשר: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לעיסה אחידה.

6משמנים את כפות הידיים ויוצרים בעזרתן מהעיסה כדורים. מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

7אופים את הכדורים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־7 דקות עד שהם משחימים קלות.

8שמים את הקציצות ברוטב העגבניות, מוסיפים את הספגטי, מחממים ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il