
המנה הזו מככבת אצלי על השולחן בבית כל הקיץ. המקור שלה בפוליה, מחוז במגף של איטליה. זו שיטה גאונית להכין פסטה של קיץ, והיא לא דורשת הכנה בכלל, חוץ מאת הכנת הפסטה עצמה - אליה זורקים את האספרגוס בחמש הדקות האחרונות של הבישול. אני משתמשת בפסטה אורקי, שזה באיטלקית אזניים קטנות. מכינים את הרוטב בצד ומשאירים אותו קר, ומה שממיס ומחבר אותו לתוך הפסטה זה החום שלה - ומעט מהמים של הבישול. חשוב להשתמש באספרגוס יחסית דקים, ולהיפטר מהחלק התחתון והסיבי שלהם. השילוב בין הריקוטה ללימון הוא שילוב פשוט חלומי ואי אפשר לעמוד בפניו. המצרכים :
אופן ההכנה:1מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. בחמש הדקות האחרונות של הבישול, מכניסים לסיר את חתיכות האספרגוס. 2במקביל, מערבבים בקערה גדולה את הריקוטה עם מיץ וקליפת הלימון, ומתבלים במלח ופלפל. 3מסננים את הפסטה והאספרגוס מהמים, ומעבירים היישר לקערת הריקוטה. מערבבים היטב ומגישים מיד. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |