אוכל
אוכל
פסטות

ריגטוני בולונז

מתכון מנצח לפסטה ברוטב עגבניות ובשר טחון

|null| פורסם15:48
ריגטוני בולונז (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
Rating:433reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 500 גרם ספגטי

  • 1 קילו בשר בקר טחון
  • 800 גרם עגבניות קלופות וקצוצות
  • 200 גרם בצל לבן קצוץ דק
  • 1 גזר קלוף וקצוץ קטן
  • 1 ענף סלרי ללא עלים קצוץ
  • 4 כפות שמן
  • שן שום
  • כוס יין לבן
  • 1/4 כפית אורגנו
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1בסיר עם תחתית עבה ומכסה תואם שמים את השמן והבצל, מזהיבים על להבה נמוכה כ- 5 דקות, מוסיפים את הבשר, מפוררים אותו ומבשלים עד שצבעו חום.

2מוסיפים את השום והיין. מביאים לרתיחה ומצמצמים.

3מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה, מוסיפים אורגנו, מלח ופלפל שחור.

4מכסים ומבשלים על להבה נמוכה ביותר למשך 3 שעות לפחות. הבשר צריך להיות רך מאוד ועסיסי. טועמים ומתבלים במלח אם צריך.

5מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.

6מחזירים את הפסטה לסיר, מוסיפים רוטב ומעט ממי הבישול של הפסטה.

7מעבירים לצלחות הגשה, בוזקים פטרוזיליה.

* מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים בישראל. המתכון מתוך סדנת השף עם לאון אלקלעי.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il