אוכל
אוכל
פסטות

ניוקי ריקוטה ופרמזן ברוטב עגבניות

כופתאות רכות ונימוחות של בצק גבינה ברוטב עגבניות עשיר ופיקנטי

|גלובס| פורסם08:17
ניוקי תפוחי אדמה במילוי גבינת ריקוטה (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
צילום: דרור כץ, יחסי ציבור
Rating:3.816reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 300 גרם ריקוטה

  • 100 גרם פרמזן
  • 70 גרם קמח (חצי כוס)
  • מלח
  • פלפל

לרוטב העגבניות

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • 5 שיני שום שלמות
  • 12 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 5 עלי דפנה
  • 3 פלפלים חריפים מיובשים (לא חובה)
  • 1 כף שטוחה של סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1להכנת הניוקי: מערבבים את כל החומרים, ממליחים ומפלפלים עד שנוצר בצק. מכניסים את הבצק למקרר למשך כשלוש שעות.

2מוציאים מהמקרר את הבצק למשטח מקומח ויוצרים נקניקים ארוכים בקוטר סנטימטר. חותכים מהנקניקים חתיכות באורך של סנטימטר ומקמחים. ניתן לחרוץ במזלג פסים על כל יחידה.

3מרתיחים בסיר מים ומלח, מכניסים את הניוקי לסיר ומבשלים כדקה או עד שהניוקי צפים.

4מוציאים את הניוקי ומוסיפים לרוטב העגבניות.

5להכנת רוטב העגבניות: מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום השלמות, העגבניות, עלי הדפנה ואת הפלפל החריף ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה. יש לשים לב שהרוטב לא מתייבש או נשרף. במידת הצורך, מוסיפים מעט מים.

6מעבירים את הרוטב דרך "מולי" (מסננת/מועך ירקות) לסיר אחר, או טוחנים בבלנדר לאחר שהוצאנו את עלי הדפנה ואת הפלפל החריף.

7מחזירים את הרוטב לסיר ומבשלים כ-20 דקות נוספות או עד לסמיכות רצויה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וגם סוכר, עד לשבירת החמיצות של רוטב העגבניות. צריך להיזהר בכמות הסוכר שמוסיפים. מצננים ומכניסים לצנצנת בנפח ליטר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il