אוכל
אוכל
פסטות

פסטה ללא גלוטן - בלי מכונת פסטה

3 מרכיבים, כמה דקות של עבודה, מערוך וגלגלת - זה כל מה שאתם צריכים בשביל להתפנק עם פסטה ביתית מעולה ונטולת גלוטן. החיסרון היחיד, שהוא גם יתרון: צריך לאכול אותה מיד

|mako אוכל| פורסם07:29
פסטה ללא גלוטן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:3.956reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 160 גרם קמח שקדים
  • 160 גרם קמח טפיוקה
  • 2 ביצים שלמות גודל M
  • 2 חלמונים

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמחים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז.

2שופכים פנימה את הביצים והחלמונים ומתחילים לערבב בכף עץ. במהלך הערבוב ייווצרו גושים, וייתכן שתרגישו שהבצק יבש מדי, אבל אל דאגה – הלחות של הביצים תפתור את הבעיה.

3לשים את הבצק 3-5 דקות, עד שהוא חלק ומבריק, ומניחים לחצי שעה במקרר.

4מקמחים משטח עבודה בקמח טפיוקה ומרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר.

5חותכים את הבצק המרודד לרצועות באורך 5 ס"מ (הכי קל בעזרת גלגלת), ובינתיים מביאים לרתיחה סיר של מי מלח.

6מבשלים את הפסטה 3-5 דקות, עד שהיא צפה, ומעבירים לרוטב.

* במקום 2 ביצים ועוד 2 חלמונים אפשר להשתמש ב-3 ביצים.

* את הפסטה הזו לא ניתן להכין מראש ואז לייבש ולאחסן, כי היא תישבר. מכינים ומיד אוכלים.

* רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוקמבשלים ואופים עם רון יוחננוב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il