אוכל
אוכל
פסטות

פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה

שילוב מנצח של סלמון ושמנת במנת פסטה חגיגית

|על השולחן| פורסם10:50
פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה (צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן)
צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן
Rating:4.346reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם פסטה ארוכה ושטוחה

  • 400 גרם פילה סלמון טרי ללא עור חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 20 גרם חמאה
  • 3-2 גבעולי כרשה (החלק הבהיר) חתוכים לאורכם לרבעים ופרוסים למקטעים באורך 4 ס"מ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2-1 שיני שום קצוצות דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה
  • קליפה מ-1/3 לימון (החלק הצהוב בלבד) חתוכה לרצועות דקיקות

להגשה

  • 1/4 כוס עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1ממיסים חמאה בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים כרשה, מכסים ומבשלים בעדינות כ-10 דקות עד שהיא רכה מאוד ושקופה. נזהרים שלא תזהיב. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לקערה, מכסים ושומרים בצד.

2מחממים שמן זית בסיר בו טיגנו את הכרשה. מוסיפים סלמון ומקפיצים דקה-שתיים משני הצדדים עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים שניות אחדות עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים. מעבירים בכף מחוררת לקערה עם הכרישה.

3מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

4בינתיים יוצקים יין לסיר שבו טיגנו את הסלמון ומבשלים דקות אחדות עד שהיין מצטמצם. מחזירים לסיר את הכרישה והסלמון ומוסיפים שמנת, מסקרפונה וקליפת לימון. מבשלים 5 דקות עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ופלפל.

5מסננים את הפסטה ומוסיפים לרוטב. מערבבים בעדינות, מפזרים מעל עירית ומגישים מייד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il