אוכל
אוכל
פסטות

פסטה עם כבדי עוף ויין אדום

רוטב מנחם ומשביע, שמוכן בתוך עשרים דקות

|על השולחן| פורסם10:59
פסטה עם כבדי עוף ויין אדום (צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן)
צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן
Rating:3.747reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם פסטה ארוכה

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 400 גרם כבדי עוף מנוקים
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 30 גרם חמאה (או 2 כפות שמן זית)
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • עלים מענף תימין (או עלה מרווה קצוץ)
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות יין אדום יבש
  • 1/4 כוס יין מרסלה (או שרי או פורט)

להגשה

  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר רחב או במחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים כבדי עוף ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת.

2מוסיפים חמאה וממיסים על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים בצל ותימין או מרווה ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה עדינה. מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים.

3מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומבשלים דקה. מוסיפים יין אדום יבש ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין דקות אחדות עד שהרוטב מצטמצם.

4בינתיים מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

5מוסיפים מרסלה לרוטב ומבשלים דקתיים. מוסיפים את הכבדים ומחממים יחד בעדינות דקה-שתיים נוספות. מסירים מהכיריים.

6מסננים את הפסטה ומסדרים בצלחות הגשה. יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.

* גיוון: פסטה עם כבדי עוף, יין ושמפיניון: לפני שמטגנים את הכבדים מטגנים כוס פטריות שמפיניון שלמות קטנות (או חצויות) בשמן זית עד הזהבה. מוציאים, שומרים בצד ומוסיפים בסוף לרוטב המוכן.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il