אוכל
אוכל
פסטות

לינגוויני ציידים

חזרתם הביתה רעבים כמו זאבים? הנה מתכון של ג'וז ודניאל ללינגוויני ציידים: פסטה עם בשר ברווז, חזה אווז מעושן והמון עשבי תיבול. מנה טעימה, מושקעת ובעיקר מפוצצת טעמים. אין לכם מטחנת בשר? פשוט קנו טחון

|mako אוכל| פורסם07:18
לינגוויני ציידים (צילום: אלי כלאכודה)
צילום: אלי כלאכודה
Rating:1.638reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (6 מנות):

  • 1 חבילה של לינגוויני, מבושלים אל דנטה לפי הוראות היצרן
  • מעט שמן זית, לטיגון הבשר
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 5-6 עלי בזיליקום טריים
  • חצי כפית צ'ילי יבש
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 2 כוסות רוטב עגבניות, ביתי או קנוי מאיכות טובה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 4 כפות פרמזן מגורר

לבשר:

  • 500 גרם שוק ברווז, עם עור וללא עצמות
  • 50 גרם שמאלץ
  • 100 גרם חזה אווז מעושן
  • רבע חבילת תימין טרי
  • חצי חבילת עלי מרווה טריים
  • רבע חבילת עלי אורגנו טריים
  • 1 כף גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 כפות גרגירי ערער שלמים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות ברנדי או קוניאק
  • מלח

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הבשר: מערבבים את כל המרכיבים יחד, ומעבירים למקרר לשעתיים. טוחנים את התערובת במטחנת בשר, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. הטעם צריך להיות ארומטי, כשהברנדי ועשבי התיבול מורגשים היטב (אם אין מטחנת בשר, קונים את כל המצרכים טחונים וקוצצים את עשבי התיבול).

2מכדררים את התערובת הטחונה ל-6 כדורים שווים ומאחסנים במקרר.

3מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית ומטגנים את כדורי הבשר תוך פירוק שלהם בכף עץ (כמו בולונז). אחרי שכל תערובת הבשר משנה צבע מוסיפים את שיני השום, הבזיליקום והצ'ילי ומטגנים שתי דקות נוספות.

4מוסיפים למחבת את היין האדום, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין מצטמצם בחצי.

5מוסיפים את רוטב העגבניות, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים הכל יחד.

6מפזרים את הפרמזן המגורד והפטרוזיליה הקצוצה, ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il