להכנת הטנזיה :1מטגנים במעט שמן את הבצל עד שהוא מזהיב. 2. מוסיפים בהדרגה את המרכיבים לפי סדר כתיבתם אחד אחרי השני כשכל מרכיב מטוגן כ- 2 דקות. 3. מוסיפים את התבלינים. 4. לבסוף מוסיפים את היין ומבשלים יחד כ-3-4 דקות.
להכנת הריזוטו:1חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. 2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והטימין עד שהבצל שקוף . 3. מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-2 דקות. 4. מוסיפים את האורז למחבת. יוצקים לסיר מצקת מציר הירקות (או מעט מים רותחים) ומספיגים בגרגרים. 5. ממשיכים כך, מצקת אחר מצקת, על אש בינונית-גבוהה, תוך השגחה צמודה, עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי. סה"כ התהליך אורך כ-18 דקות, תוך השגחה צמודה.
להכנת הצלעות:1ממליחים ומפלפלים את הצלעות . 2. במחבת עם תחתית כפולה מחמים מעט שמן וצורבים את הצלעות כ 2-3 דקות מכל צד.
בצלחת מניחים מעט מן הריזוטו, מעליו את הטנזיה ומעל הכול מניחים 3 צלעות ומגישים. אפשר ליצוק מעט הנוזל של הטנזייה על הצלעות.