אוכל
אוכל
מתכוני בשר

צלעות טלה על מצע טנזיה

מנה עסיסית ומרהיבה על מצע ט"ו בשבטי

|מסעדת צ'מפיונס| פורסם11:49
צלעות טלה על מצע טנזיה (צילום: מסעדת צ'מפיונס)
צילום: מסעדת צ'מפיונס
Rating:4.48reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

לטנזיה

  • 2 בצלים קצוצים

  • 10 שזיפים יבשים
  • 15 משמשים יבשים
  • חצי כוס צימוקים בהירים
  • חצי כוס שקדים פרוסים
  • חצי כוס צנוברים
  • חצי כוס אגוזי פקאן
  • חצי כוס פיסטוק
  • כף סוכר חום
  • 1/2 כוס יין
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לריזוטו

  • 200 גרם אורז ריזוטו עגול איטלקי

  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 1 בטטה
  • 200 גר פטריות שמפניון קצוצות
  • 100 גר' פטריות פורטובלו קצוצות
  • צרור עלי ריחן
  • 20 מ"ל שמן זית
  • 1 ענף קטן של תימין
  • 1 ענף של אורגנו
  • 1/2 ליטר ציר ירקות (מבשלים במים גזר , סלרי , בצל , שורש פטרוזיליה כשעה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לצלעות הטלה

  • 15 יחידות צלעות טלה טריות ונקיות

  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

להכנת הטנזיה :1מטגנים במעט שמן את הבצל עד שהוא מזהיב. 2. מוסיפים בהדרגה את המרכיבים לפי סדר כתיבתם אחד אחרי השני כשכל מרכיב מטוגן כ- 2 דקות. 3. מוסיפים את התבלינים. 4. לבסוף מוסיפים את היין ומבשלים יחד כ-3-4 דקות.

להכנת הריזוטו:1חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. 2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והטימין עד שהבצל שקוף . 3. מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-2 דקות. 4. מוסיפים את האורז למחבת. יוצקים לסיר מצקת מציר הירקות (או מעט מים רותחים) ומספיגים בגרגרים. 5. ממשיכים כך, מצקת אחר מצקת, על אש בינונית-גבוהה, תוך השגחה צמודה, עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי. סה"כ התהליך אורך כ-18 דקות, תוך השגחה צמודה.

להכנת הצלעות:1ממליחים ומפלפלים את הצלעות . 2. במחבת עם תחתית כפולה מחמים מעט שמן וצורבים את הצלעות כ 2-3 דקות מכל צד.

בצלחת מניחים מעט מן הריזוטו, מעליו את הטנזיה ומעל הכול מניחים 3 צלעות ומגישים. אפשר ליצוק מעט הנוזל של הטנזייה על הצלעות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il