
קדרת בקר ושעועיתמוגשת על מצע של גרגירי קוסקוס או לצד אורז לבן![]() צילום: חגית גורן , מטעמים טריפוליטניים בהוצאת פסקל ברגש |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים אליו את הבצלים ומאדים קלות. מוסיפים את קוביות הבשר, מתבלים בפפריקה, בכורכום, בקינמון ובמלח, מערבבים ומאדים עוד 3-2 דקות. 2מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות לסיר. יוצקים פנימה את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. 3מוסיפים את השעועית. בודקים את כמות הנוזלים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד כ-1 כוס מים. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעתיים וחצי. 4אם משתמשים במקל קינמון, מרחיקים אותו לפני ההגשה. מגישים חם, לצד גרגירי אורז או על מצע גרגירי קוסקוס. ** אפשר להעשיר את התבשיל על ידי הוספת כוס אפונה ירוקה ו-3-2 גבעולי סלרי קצוצים. ** את השעועית הלבנה אפשר להחליף בשעועית ירוקה. את התבשיל המתקבל בדרך זו נהוג להגיש בפסח. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |