אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קדרת בקר ושעועית

מוגשת על מצע של גרגירי קוסקוס או לצד אורז לבן

|מטעמים טריפוליטניים בהוצאת פסקל ברגש| פורסם13:43
קדרת שעועית, כורכום ופטרוזיליה של פסקל (צילום: חגית גורן , מטעמים טריפוליטניים בהוצאת פסקל ברגש)
צילום: חגית גורן , מטעמים טריפוליטניים בהוצאת פסקל ברגש
Rating:4.731reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • רבע כוס שמן
  • 3 בצלים בינוניים, קלופים, שטופים וקצוצים דק
  • חצי ק"ג בשר בקר (שריר, כתף, ראש), חתוך לקוביות, שטוף ומסונן
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • כפית וחצי כורכום
  • חצי כפית קינמון טחון, או מקל קינמון קטן
  • חצי עד שלושת רבעי כפית מלח
  • 20 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק
  • 10 גבעולי כוסברה, שטופים וקצוצים דק
  • 5-4 כוסות מים
  • 3 כוסות שעועית לבנה מיובשת, שהושרתה במים יום מראש, שטופה ומסוננת

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים אליו את הבצלים ומאדים קלות. מוסיפים את קוביות הבשר, מתבלים בפפריקה, בכורכום, בקינמון ובמלח, מערבבים ומאדים עוד 3-2 דקות.

2מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות לסיר. יוצקים פנימה את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.

3מוסיפים את השעועית. בודקים את כמות הנוזלים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד כ-1 כוס מים. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעתיים וחצי.

4אם משתמשים במקל קינמון, מרחיקים אותו לפני ההגשה. מגישים חם, לצד גרגירי אורז או על מצע גרגירי קוסקוס.

>> לאתר של פסקל פרץ רובין

>> לאינסטגרם של פסקל

** אפשר להעשיר את התבשיל על ידי הוספת כוס אפונה ירוקה ו-3-2 גבעולי סלרי קצוצים.

** את השעועית הלבנה אפשר להחליף בשעועית ירוקה. את התבשיל המתקבל בדרך זו נהוג להגיש בפסח.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il