אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קדרת בקר ביין אדום

תבשיל מעולה המתבשל ארוכות בסיר חרס באדיבות מסעדת בקתה בערפל, מושב נמרוד

|בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון| פורסם11:58
קדרת בקר ביין אדום (צילום: מוטי פישבין, בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון)
צילום: מוטי פישבין, בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון
Rating:4.825reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 ק"ג בשר בקר חתוך ל-10-8 קוביות

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית ו/או שומן אווז
  • 5 כפות ברנדי
  • 1 בקבוק יין אדום – מרלו/קברנה (עדיפות לפורט – יקב הר אודם)
  • 4 עלי דפנה
  • 4 גבעולי תימין טריים
  • 3 מסמרי ציפורן
  • 2 עצמות מח (או עצמות רגילות)
  • 1 כוס ציר בשר
  • 3 שיני שום מעוכות גס
  • 1 בצל גדול
  • 3 גבעולי סלרי
  • 4 גזרים קלופים פרוסים
  • 3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
  • 8-5 פטריות שמפיניון גדולות
  • רבע כוס גרגרי אפונה טרייה (בעונה בלבד)
  • כ-5 גבעולי פטרוזיליה
  • 3 גבעולי מרווה טריים

אופן ההכנה:

1מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומטגנים היטב במחבת כבדה עמוקה, בשמן זית ושומן אווז, עד שישחים.

2מעבירים את הבשר לקדרת חרס ומשאירים את המחבת על האש.

3מזלפים ברנדי ובעזרת כף עץ מערבבים עם נוזלי הבשר שנשארו במחבת.

4מוסיפים את היין ואת התבלינים. מביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את העצמות ואת ציר הבקר. מבשלים כ-5 דקות ברתיחה עדינה, מסירים מהאש.

5לסיר החרס עם הבשר מוסיפים את השום והסלרי, מוסיפים נוזלים מהמחבת, לכיסוי התבשיל.

6מחממים את התנור למקסימום, לאחר כרבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ומכניסים את סיר החרס.

7לאחר כשעה מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות. הקדרה תהיה מוכנה לאחר 5-4 שעות. יש להקפיד ולבדוק את מצב הנוזלים, ובמידת הצורך להוסיף מים לכיסוי התבשיל.

8לאחר כשעתיים – שלוש מוסיפים את הגזר ואת תפוחי האדמה.

חצי שעה לפני ההגשה מטגנים את הפטריות בשלמותן בשמן זית, על מחבת לוהטת ומוסיפים אותן, את גרגרי האפונה הטריים ואת גבעולי המרווה לסיר.

9מגישים ליד אורז לבן ולחם ביתי.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il