אוכל
אוכל
מתכוני בשר

בקר בפטריות שיטאקה

מתכון מהמטבח הסיני לבקר בפטריות שיטאקה

|מועצת הבקר והחלב| פורסם13:06
פטריות שיטאקה בקערה ליד פטריה בודדת על מצע במבוק (צילום: YinYang, Istock)
צילום: YinYang, Istock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

הידעתם שגם לסינים יש נזידים שמתבשלים לאיטם ?
את פטריות השיטאקה שבמתכון זה אפשר להשיג במעדניות או בחנויות שמתמחות במאכלים מן המזרח.
אפשר להחליף אותן בפטריות יער יבשות , אך במקרה זה יהיה טעמה של המנה שונה.

המצרכים (6 מנות):

  • 1 ק"ג בשר רזה (שייטל, צ`אק, ויסבראטן או פאלש)
  • 6 פטריות שיטאקה (פטריות שחורות)
  • 2 כפות סויה
  • 1/3 כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף זנגוויל טרי, קצוץ דק
  • 2 שיני שום
  • ½ כפית תערובת 5 תבלינים (סיני)
  • 1 כוס מרק או בשר עוף
  • שמן לטיגון
  • 4 מקלות סלרי, חתוכים לפרוסות באורך 3 ס"מ
  • 4 גזרים בינוניים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

אופן ההכנה:

1משרים את הפטריות במים חמים במשך 15 דקות. מסננים, סוחטים ופורסים לרצועות.

2בקערת זכוכית מערבבים פטריות, סויה, יין, סוכר, רסק עגבניות, זנגוויל, שום, 5 תבלינים ומרק. שומרים בצד.

3מחממים שמן בסיר כבד ומשחימים היטב את הבשר בכמה מחזורים. מסננים. מוציאים את השמן מהסיר, מכניסים את הבשר ואת התערובת שבקערת בזכוכית ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה וחצי. בוחשים מידי פעם.

4מוסיפים לסיר גזר וסלרי ומבשלים עוד 30 דקות עד שהבשר רך מאד. מגישים עם אורז לבן או אטריות.

5בתוך סיר עבה מסדרים את הבשר והבצל. מוסיפים עלי דפנה ועשבי תיבול. מכסים את הבשר בנוזל מהמחבת ומוסיפים בירה, אם יש צורך. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

6מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 3 שעות. מוסיפים מים, אם יש צורך.

7בתום הבישול מסירים את השומן מפני התבשיל ומגישים חם מאד, עם תפוחי אדמה מבושלים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il