אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קציצות טלה עם פלפל קלוי וקרם חצילים

כדורי בשר טלה משובחים בליווי פלפל קלוי בשמן זית וקרם קטיפתי של חצילים, שום ושמנת

|מסעדת מאראבו| פורסם14:05
קציצות טלה עם פלפל קלוי וקרם חצילים  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (4 מנות):

  • 600 גרם בשר טלה טחון

  • 1/2 בצל
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1/4 צרור נענע
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף כמון
  • 1/2 כף פלפל שחור
  • מלח
  • 4 פלפל אדום מתוק
  • 1 חציל
  • שמן זית
  • שום קונפי
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1להכנת הקציצות: מכניסים לקערה בשר טלה טחון, בצל קצוץ דק ועלי כוסברה, נענע ופטרוזיליה קצוצים דק.

2מתבלים בפפריקה, כמון, פלפל ומלח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

3יוצרים קציצות בגודל של כ-90 גרם ליחידה.

4מטגנים את הקציצות בשמן זית, כדקה מכל צד, ומכניסים לתנור למשך 5 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.

5להכנת הפלפל: מניחים בתבנית את הפלפלים, מזליפים שמן זית, ומכניסים לתנור ל-8 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.

6להכנת קרם החצילים: קולים את החציל על הגז עד לריכוך ומקלפים.

7מכניסים למיקסר את החציל עם מלח, פלפל, שום קונפי ושמנת מתוקה, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וקטיפתי.

8להגשה: מניחים בקערה גדולה את קרם החצילים, עליו במרכז הצלחת את הפלפל האדום. משפדים את הקציצות בשיפודים קטנים ומניחים מסביב לפלפל. מפזרים מסביב עלי כוסברה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il