אוכל
אוכל
מתכוני בשר

תבשיל שקדי עגל עם ירקות חורף

בשר עגל רך ושלל ירקות מאודים בתבשיל עשיר בטעמים לכבוד ראש השנה

|המלון הסקוטי| פורסם08:20
תבשיל שקדי עגל עם ירקות חורף (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:3.33reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 1 ק"ג שקדי עגל חתוך לקוביות גסות

  • 200 גרם קמח עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 150 מ"ל שמן תירס
  • 100 מ"ל שמן זית
  • בצל חתוך לפרוסות דקות
  • גזר חתוך לאצבעות בעובי 1 ס"מ
  • 150 גרם ג'ינג'ר קלוף וחתוך לגפרורים
  • 5 שיני שום קלופים ופרוסים דק
  • 15 תמרים
  • ציר עגל – לפי הצורך
  • כף כמון
  • ככף כורכום טחון
  • 3-4 מקלות קינמון
  • תימין, פטרוזיליה – יוצרים צרור קטן וקשור
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • מנגולד

אופן ההכנה:

1הכנות מקדימות: משרים את התמרים במים רותחים, מקלפים ומייבשים. חולטים את המנגולד כדקה במים רותחים, מקררים במי קרח וחותכים גס.

2מקמחים את השקדים ומטגנים בשמן תירס עד לצבע זהוב/חום. 3. מאדים לפי הסדר את הירקות עם שמן זית- בצל, גזר, ג'ינג'ר, שום. מוסיפים את שקדי העגל והתמרים. ממלאים את הסיר בציר עגל כ-3 סמ' יותר מגובה של כל המרכיבים. 4. מוסיפים כמון, כורכום, מקלות הקינמון, צרור העשבים ומעט מלח. מעט לפני ההגשה מוסיפים את המנגולד ומשלימים טעם לפי הצורך(מלח בלבד).

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il